Sunday, November 20, 2011

dia tidak romantik..

holaaaa....

pelik x dgn title post di atas?
tiba2 rasa nak bercerita pasal Hidd a.k.a en.suami.
semua disebabkan oleh 1 phone call from him last week.
'syg...ade masa x?sy nak ckp siket boleh x?' (tiba2)
'sy kena bincang siket dgn awk..sy baru buat personality test, and org tu mintak sy discuss dgn awk'
masa tu sy rasa mcm..'ape kena dgn laki aku ni..?'
dia ade kursus kat PERMATA, bangi..xsangka lak die pegi kursus pasal personality2 ni..huhu.
setelah buat personality test tu..didapati..(ececehh ayt aku niii..)
1) suami sy seorg yg lgsg xromantik (mmg tau dr dulu pon -_-)
2) straight forward
3) simple

dan masa kami jumpa last weekend, die tunjuk sy report personality test tu..giler panjang..siap graph2 bagai, die suruh sy baca, mmg harusla sy xbaca..huahuahuaa..kesian kan dia..ye, ye..nnti sy bacalaa..nak memahami lagi en.suami.
dulu die selalu ckp 'sy mmg xpandai nak romantik2 ni..sy tau romen je' (menyampah giler dgr) and selalu jugak sy merajuk sbb die xpndai nk romantik lgsung..huhuhu..
ade sekali die buat surprise bday celebration tuk sy kat bora asmara..yeah, it was so surprising..tp xdela romantik hehehe..

sekarang ni..setelah 7 bulan perkahwinan rasanye sy dh boleh terima die..terima kekurangan..kelebihan dia, if sy ade ckp 'awk ni romantikla sket..' tu cuma nk bgurau..sy xharapkan lebih pon dr die.
die mmg xromantik dan xpndai tunjukkan kasih syg die dgn kata2..tp segala perbuatan die mmg mnunjukkan die syg sggtt kat sy..
bak kata die 'sy susah xpe, jgn awk susah'

die, suami...
-yg sanggup hantar isteri ke jerantut then blk kl naik bas..
-sanggup berlari..melintas hiway utk belikan blueberry crushers utk bekalan isteri (yg mengade2) dlm bas
-yg sanggup xshopping sebab nk bjimat, isteri shopping xpe..
-yg tlg urut si isteri bila isteri sakit bdn mlm2 (si isteri plak xpnh urut si suami)
-yg sanggup agkat isteri ke katil bila isteri merajuk

ye, dia memang xromantik..tp sy tau die sayang sy (^-^)

2 comments:

  1. awwwwwwwwwwwwwwwww romantik gile.hahaha. bole plak ade personality test mcm tu!meh sini list tu aku bg KR buat lol. KR tak pernah kata dia tak romantik tapi dia suka i am romantic in my own way haha.i guess semua lelaki mcm tu kot :)

    ReplyDelete
  2. suke yg last skali tu...paling romantikkkk :P

    ReplyDelete